DILDO

Vad är en dildo - massagestav – vibrator?

Egentligen är det ingen skillnad men stavar utan vibratorer brukar
gå under namnet dildos eller dongar. En dildo som inte vibrerar innebär dock inte att den är tråkig - utan tvärt om! Istället satsar ofta tillverkarna på ett så skönt, mjukt och naturtroget material som möjligt. Vissa dildos har sugpropp som ger fria händerna under leken. Med eller utan pung.

Vibratorer och massagestavar och dildo

Vibratorer och massagestavar är sexleksaker som vibrerar.
Det finns många olika sorter och ett stort urval ute på marknaden.


En vibrator/massagestav har ofta en penisliknande form. De kallas även
ibland för dildo. Vibrationerna stimulerar bland annat blodtillförseln till
könsorganen, vilket kan leda till att kvinnan blir svullen och fuktig/våt.
Massage ger välbehagskänslor och kan vara en viktig del av sex. Några
exempel på vibratorer/massagestavar (det finns även varianter utan
vibrator och olika modeller kan se mycket olika ut)

 

Bra vibrationer

I samband med sex är olika typer av stimulering viktigt. Stimulering av könet och så kallade erogena zoner förstärker både upphetsning och kroppsliga funktioner som erektion (stånd) och lubrikation (när slidan blir våt). Vibrationer är en effektiv typ av stimulering och därför har många sexleksaker en vibrerande funktion. Vibrationerna är särskilt effektiva för kvinnans klitoris. Känslan förstärks, lusten och kåtheten ökar. Fortsatt stimulering kan leda fram till orgasm och utlösning.

Hur använder man en dildo?

Det finns många varianter hur man kan använda en dildo eller vibrator. Det man strävar efter är att komma åt de sköna ställena i vaginan.

Bakifrån är den ställning som rekommenderas mest utav sexologer för i just den ställningen så kommer man lättare åt g-punkten så man kan testa att själv stå på knäna och luta sig framåt för att sen använda dildon. Fördelen just med dildo här är att det är du som väljer vilken vinkel den kommer in i, hur långt in den kommer och hur snabbt.

En annan ställning som man kan prova på är att sätta sig på huk så att knäna kommer uppåt mot bröstkorgen vilket gör vaginan kortare vilket gör att man lättare kan komma åt a-punkten som sitter längre in och som är rätt svår att nå annars.

Vill man göra det mer bekvämt så kan man  sätta massor av kuddar mot väggen och luta sig tillbaka och sitta/ligga bekvämt för att sedan använda dildon utan att behöva vara i ställning som gör att man behöver anstränga sig för mycket samtidigt som det är lättare att smeka klitorist.

Finns det fantasi så finns det inga gränser.

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.